Yttre Hälsa

Yttre hälsa”

 

Ny supermetod – Gick ner 15 kilo på 2 veckor”

 

Det skulle kunna vara en rubrik som är påminner om väldigt mycket om rubriker/annonser och reklam som finns återkommande i dagens tidningar och magasin.

Det är lite ”har man sett en har man sett alla” rubriker, de ändrar typ några ord och antal kilo från vecka till vecka.

Och det är inte media som är smarta, det är människorna som är dumma och lata.

 

Vad nästan alla dessa olika metoder vill att du ska göra är att du ska avstår från de goda sakerna och enbart äta (oftast?) mindre goda saker som man pinar i sig, allt bara för att man vill få snyggare kropp.

Hur kul är det och lycklig är man när man inte får äta och laga det man vill?

Bara äta sånt man inte gillar, klart man tröttnar på en diet när den bara innebär att det är massa tråkigheter och äckliga saker man äter?

Och kroppen mår kan ju omöjligt må toppen av att man helt plötsligt slutar äta och sen bara äta kost som den inte är van vid? Ska man väl göra något så är det väl bättre att börja sakta så kroppen vänjer sig med det än att chocka den?

 

Så är det väl nästan med allt? Aldrig bra att gå från något som man är van vid till att tvärt sluta med det?

 

Att du även hela tiden måste räkna points, hålla koll på hur antal kolhydrater, fett, med mera, det måste vara sjukt jobbigt, både rent psykiskt och stressmässigt.

Även om man inte tänker på det så måste det vara en ständig press känna det här ”har jag gått ner eller inte” och har man inte gjort det så mår man ännu sämre än vad man redan gör. Detta blir sedan ett konstant stressmoment som gör att man aldrig ”bara kan göra”, göra det man känner för.

Varför går man inte bara ner till gymmet och tränar eller går några extra promenader eller liknande.

Kroppen mår bättre betydligt bättre och du kommer att må betydligt bättre (om man bortser från första dagarnas träningsverk haha)

 

Diet

+ Du kan gå ner i vikt och lär dig att äta nyttigt
- Kroppen kan ju sällan bra av diverse dieter
- Du kan inte äta det du vill
- Att hela tiden behöva hålla koll på vad man äter osv måste ju bli psykiskt jobbigt, att hela tiden tänka på vad du äter.

 

Träning

+ Du går ner i vikt (om du inte tränar för att bygga muskler)

+ Du mår bättre (vid träning frigörs endorfiner vilket är ”lyckoämnet”)
+  Kroppen mår bättre då den för träning och den används.
+ Träningen bidrar till att risken att drabbas av hjärt & kärlsjukdomar minskar, vilket är vanligaste dödsorsaken i Sverige
+ Positiv inverkan på stress
+ Du kan få din träning att bli helt gratis
+ Du kan oftast äta vad du vill om du tränar regelbundet
+ Träning bidrar till ett friskare och längre liv

- ”Tidskrävande” (Men det gäller ju att prioritera, right? )
- Kostnaden för aktiviteten (om man väljer att gymma eller utöva någon form av idrott) om man väljer en aktivitet som kostar.

Egentligen finns det inget skäl till att inte träna? Finns bara fördelar med det!

Är människan bara dum (framförallt om man är i behov av träning) eller är det bara så att man prioriterar andra saker högre än din kropps hälsa? Och vore det sista anledningen, är det ju rätt sjukt att man inte prioriterar det som ska bära dig för resten av ditt liv före allt annat.

Eller kan det vara som med precis allt annat, att människan tar inte tag i saker förrän det är för sent?

Visst att man kan tänka så när det kommer vill världsproblem och då tänka att vad jag gör spelar ingen roll, finns ändå massor med andra människor som motarbetar. Men här är det ju faktiskt på en med individuell nivå och bara du som kan påverka din kropps hälsa.


Den som inte har tid med fysisk aktivitet, måste förr eller senare avsätta tid för sjukdom.” - Edvard Stanley





// Siilverstar


Hur man förhåller sig till olika situationer

Hur man förhåller sig till olika situationer

 

Något som passar in perfekt under denna rubrik är det som tar oss svenskar på sängen varje år, som att det aldrig har hänt innan....jag syftar givetvis på den underbara snön!

 

Varje år blir det svenska samhället lamslaget trots att vi har snö mer eller mindre varje vinter och har haft det i alla tider, ändå så är scenariot likadant varje år, som att det aldrig har hänt tidigare. Löpsedlar på Aftonbladet ”Nu kommer det blir riktigt kallt” (Vilket det stod i dagens, det skulle i snitt bli -20...)

Varje dag är det alltid någon som gnäller på snön och att den är jobbig och orsakar massa problem. Och då tänker jag, blir det bättre av att du sitter och gnäller eller ska du faktiskt ta att göra något åt det?
Att sitta och gnälla är verkligen att förhålla sig till en situation på ett felaktigt sätt, du uppfattas som negativ, det tar energi och du sitter förmodligen i samma sits som innan.

Varför inte istället göra något åt det? Det känns som att större delen av alla människor sitter och väntar på att andra ska göra allt åt dem. Newsflash: It ain't gonna happen!


Istället för att gnälla på att det är mycket snö, det är halt att köra, vinterdäcken är inte på, bussen är sen osv. 
Det blir aldrig bättre av att sitta och gnälla och skylla på andra, jag tror att cirka 90% av allt som du drabbas av kan du påverka, men det viktiga är HUR du förhåller dig till det som händer dig.


Vet du att det är mycket snö och problem med trafiken, ta en tidigare buss, blir du tidig, då kanske du kan gå tidigare för du har hunnit klart med ditt jobb? Se det positiva i situationen!


Till exempel, säg att du har blivit dumpad av din kille/tjej. Många skulle bli skitdeppade och skita i skolan/jobbet och stänga in sig helt.


Allvarligt?


Visst, man kan vara deppig och lite nere i början, men att släppa allt, det blir ju knappast bättre av att deppa och tycka synd om sig själv? Och jag kan tänka mig att det är svårt att inte göra det när man har varit med om något som påverkar ditt liv mycket. Men det skadar aldrig att försöka.


Det är i dessa fall du behöver dina vänner som mest, och har du riktiga vänner kommer de att finnas där för dig! Och ut, träffa vännerna och hitta på saker, sitt inte och deppa under längre tid, även om det är skönt att få ut det man har inom sig...men inte under jättelång tid!


Se istället det positiva med att du är singel, har möjlighet till att satsa på karriären, gör det du
verkligen vill, och fokusera på dig och dina mål.

Men jag vet att människor fokuserar på vad de inte har och det negativa, vilket är synd.



En av hemligheterna med livet är att kunna förvandla stötestenar till stenarna att kliva på”



Du kan påverka det mesta som händer i ditt liv, du har kontrollen över ditt liv!




Dagens Låt: Muse - Plug In Baby
Spotify: Klicka Här


// Siilverstar

Objektiv Inställning och Förutfattade Meningar

 

Väldigt ofta tycker jag att människor redan innan har en negativ inställning till någon/något när de egentligen borde ha en objektiv och neutral inställning.

 

Det här är vad jag har märkt väldigt vanligt när det gäller kompisar till sina egna vänner eller när de är på fest och får veta att en speciell person är där. Låt oss säga att #1 tar med sig #2 till en fest där #2 inte känner någon men #1 säger att #3 som är på festen är jävligt otrevlig och skitdryg.
I de flesta fall så kommer #2 att vara otrevlig redan från början om denna ens pratar med #3.
Och om du går in med en negativ inställning kommer du förmodligen inte att låta lika trevlig som om du haft en objektiv inställning.

Ingen vinner på att du har den inställningen, möjligtvis #1 om han redan från början ville att du skulle tycka illa om han/hon av nån anledning.

Det kan ligga massor med saker till grund för #3 beteende mot din vän.

#3 kanske hade en dålig dag, haft nån jättejobbig läxa, råkat illa ut eller vad som helst. Det är saker du aldrig kan veta, för väldigt sällan tycker man illa om en person utan att ha någon som helst relation till den. Ett scenario skulle kunna vara att han blivit osams med en kompis, och därför var han på ovanligt dåligt humör mot din vän. Varför ska du då tycka illa om honom när han hade en anledning till sitt humör den gången?

Om du istället bemötte denna person objektivt eller till och med positivt! #3 kanske blir riktigt glad över att äntligen bli bemött neutralt och blir trevlig och rolig.
Skit i vad andra säger och bilda din egen uppfattning! Ni kanske har gemensamma intressen, pluggat samma sak, vill samma sak i framtiden, ni kanske till och med blir riktigt bra vänner!

Var inte så kåta på att vara omtycka av alla!

Tänk hur mycket ni har att vinna på att gå in med en objektiv och neutral inställning till nya människor.
Det har i alla fall jag gjort, och det kommer jag fortsätta med, för det har lett till att jag träffat massor med intressanta människor!



Nått som jag tycker påminner väldigt mycket om det ovan är förutfattade meningar om saker och ting.

Vet flera gånger då man försökt få med kompisar på olika saker och de svarar att det är tråkigt eller att det är jobbigt. Sen frågar man dem om de någonsin har provat det och ofta är svaret att de inte har det. Utan de har hört det från någon annan eller tycker det ”verkar” så. Hör du hur dumt det låter?

Istället, varför inte bara testa och skapa sin egen uppfattning om hur det är, människor tycker inte lika om allt.

Det hände mig en gång att jag blev kallad för rasist för jag sa att jag tycker Ultima Thule gör schyssta covers på klassiska svenska låtar(Även om jag inte lyssnar på dem). Jag la då fram att jag inte var rasist och frågade varför han trodde att jag blev rasist för jag tycker att "Nu grönskar det" är bra i en rockig version. Han ansåg givetvis inte att det var så logiskt när han tänkte efter. Även om de kan vara kända för att vara rasistiska betyder det inte att alla som tycker de gör en del klassiska låter i ny tappning riktigt bra är rasister. (Sen gör de visserligen låtar som kan vara rasistiska, det vet inte jag då jag inte har lyssnat på dem...men i alla fall, lägg ner alla förutfattade meningar!)

Ett annat exempel var när jag var sminkad och blev kallad bög.... eyeliner och stånka stjärt, vart är kopplingen där? Bara för att någon röstade på Alliansen så betyder det inte att de älskar FRA-lagen...


Lägg ner alla förutfattade meningar och negativa inställningar och bilda din egen uppfattning.

Det kommer du komma väldigt långt på! : )


Dagens Låt: Limp Bizkit - Take A Look Around
Spotify: Klicka Här


// Siilverstar

Scream 4

Var och såg Scream 4 med Emelie på bio ikväll! Här kommer kommer lite åsikter om filmen : )






Scream 4 (IMDB)


Det var en helt okej film som innehöll en del humor, och de la fram det på ett bra sätt så att det inte förstörde spänningen i filmen. Den var inte heller så förutsägbar! Och enligt Emelie så var den läskig på ett bra sätt då hon hoppade till och skrev ett x antal gånger.

Kul film som var blandning av humor och hoppa till.  Även riktigt kul att de "gamla" skådisarna var med och spelade sina roller!


Betyg: 3/5

Svenska Rättsystemet

Någon mer än jag som tycker att det är ett skämt?

Du kan få ett längre straff för ett miljöbrott än att grovt misshandla en människa? Rätt eller fel?
Vet att för ett par år sedan så var det en man gick till attack mot en äldre kvinna vilket en annan man såg och gick emellan och skadade damens angripare. Det slutade med att han som gick emellan och försvarade den angripne damen fick skadestånd till angriparen.


Varför ska människa som gör en "god" gärning och hjälper en dam mot en tjuv/angripare få ett värre straff? Borde han inte snarare bli belönad för att han bidrar till ett säkrare samhälle? Angriparen får väl skylla sig själv när han försöker angripa andra människor?



Nej, för det här är Sverige, landet där man ber om ursäkt för allt och du inte har rätt att göra något mot någon annan.

Även om du begår ett brott så har ingen annan rätt att hindra dig från det. HEJA SVERIGE!

Om de väl skulle lyckas hamna i ett fängelse så har dem det förmodligen bättre än vad den större skaran av pensionärer på ålderdomshemmen har.

Likadant när staten ska spara in pengar, det är alltid sjukvården som det sparas in på, det området som ska hjälpa oss människor till ett bra liv, där tar vi pengar! Istället får bönder pengabidrag för att de odlar vissa växter. Grymt, eller hur?

Tycker det är roligt, det känns som att de äldre människorna som har byggt upp samhället som det är, de ska få lida. De kriminella som förstör för samhället ska få ha det relativt bra i fängelset.

Kanske bara jag som får den uppfattningen?





Dagens Låt: The Sounds - Something To Die For (Emelie valde! )
Spotify: Klicka Här

// Siilverstar

RSS 2.0