Hur man förhåller sig till olika situationer

Hur man förhåller sig till olika situationer

 

Något som passar in perfekt under denna rubrik är det som tar oss svenskar på sängen varje år, som att det aldrig har hänt innan....jag syftar givetvis på den underbara snön!

 

Varje år blir det svenska samhället lamslaget trots att vi har snö mer eller mindre varje vinter och har haft det i alla tider, ändå så är scenariot likadant varje år, som att det aldrig har hänt tidigare. Löpsedlar på Aftonbladet ”Nu kommer det blir riktigt kallt” (Vilket det stod i dagens, det skulle i snitt bli -20...)

Varje dag är det alltid någon som gnäller på snön och att den är jobbig och orsakar massa problem. Och då tänker jag, blir det bättre av att du sitter och gnäller eller ska du faktiskt ta att göra något åt det?
Att sitta och gnälla är verkligen att förhålla sig till en situation på ett felaktigt sätt, du uppfattas som negativ, det tar energi och du sitter förmodligen i samma sits som innan.

Varför inte istället göra något åt det? Det känns som att större delen av alla människor sitter och väntar på att andra ska göra allt åt dem. Newsflash: It ain't gonna happen!


Istället för att gnälla på att det är mycket snö, det är halt att köra, vinterdäcken är inte på, bussen är sen osv. 
Det blir aldrig bättre av att sitta och gnälla och skylla på andra, jag tror att cirka 90% av allt som du drabbas av kan du påverka, men det viktiga är HUR du förhåller dig till det som händer dig.


Vet du att det är mycket snö och problem med trafiken, ta en tidigare buss, blir du tidig, då kanske du kan gå tidigare för du har hunnit klart med ditt jobb? Se det positiva i situationen!


Till exempel, säg att du har blivit dumpad av din kille/tjej. Många skulle bli skitdeppade och skita i skolan/jobbet och stänga in sig helt.


Allvarligt?


Visst, man kan vara deppig och lite nere i början, men att släppa allt, det blir ju knappast bättre av att deppa och tycka synd om sig själv? Och jag kan tänka mig att det är svårt att inte göra det när man har varit med om något som påverkar ditt liv mycket. Men det skadar aldrig att försöka.


Det är i dessa fall du behöver dina vänner som mest, och har du riktiga vänner kommer de att finnas där för dig! Och ut, träffa vännerna och hitta på saker, sitt inte och deppa under längre tid, även om det är skönt att få ut det man har inom sig...men inte under jättelång tid!


Se istället det positiva med att du är singel, har möjlighet till att satsa på karriären, gör det du
verkligen vill, och fokusera på dig och dina mål.

Men jag vet att människor fokuserar på vad de inte har och det negativa, vilket är synd.



En av hemligheterna med livet är att kunna förvandla stötestenar till stenarna att kliva på”



Du kan påverka det mesta som händer i ditt liv, du har kontrollen över ditt liv!




Dagens Låt: Muse - Plug In Baby
Spotify: Klicka Här


// Siilverstar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0