Svenska Rättsystemet

Någon mer än jag som tycker att det är ett skämt?

Du kan få ett längre straff för ett miljöbrott än att grovt misshandla en människa? Rätt eller fel?
Vet att för ett par år sedan så var det en man gick till attack mot en äldre kvinna vilket en annan man såg och gick emellan och skadade damens angripare. Det slutade med att han som gick emellan och försvarade den angripne damen fick skadestånd till angriparen.


Varför ska människa som gör en "god" gärning och hjälper en dam mot en tjuv/angripare få ett värre straff? Borde han inte snarare bli belönad för att han bidrar till ett säkrare samhälle? Angriparen får väl skylla sig själv när han försöker angripa andra människor?



Nej, för det här är Sverige, landet där man ber om ursäkt för allt och du inte har rätt att göra något mot någon annan.

Även om du begår ett brott så har ingen annan rätt att hindra dig från det. HEJA SVERIGE!

Om de väl skulle lyckas hamna i ett fängelse så har dem det förmodligen bättre än vad den större skaran av pensionärer på ålderdomshemmen har.

Likadant när staten ska spara in pengar, det är alltid sjukvården som det sparas in på, det området som ska hjälpa oss människor till ett bra liv, där tar vi pengar! Istället får bönder pengabidrag för att de odlar vissa växter. Grymt, eller hur?

Tycker det är roligt, det känns som att de äldre människorna som har byggt upp samhället som det är, de ska få lida. De kriminella som förstör för samhället ska få ha det relativt bra i fängelset.

Kanske bara jag som får den uppfattningen?





Dagens Låt: The Sounds - Something To Die For (Emelie valde! )
Spotify: Klicka Här

// Siilverstar

Kommentarer
Postat av: Simon

Det håller jag med om. Varför ska de gamla på ålderdomshem få sämre mat osv i jmf med brottslingar. Det är jättekonstigt. Undra vad det är för miljöbrott som gör att man få längre fängelse än misshandel? =P Jag gillar dock tanken Sverige har att man ska vårda fångar istället för att straffa. Det känns som att Sverige har mindre brottslighet än andra länder. O mindre personer som faller tillbaka i brottslighet. Om man jämför med tex USA :P Vet inte dock om jag har rätt! :)

2011-05-02 @ 10:09:51
URL: http://strandhus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0