Ghetton

getto,ghetto, ursprungligen segregerad och isolerad stadsdel för judar, framför allt i Europa från medeltiden till 1800-talet. Ordet användes först om den stadsdel i Venedig där många judar bodde och som 1516 avgränsades med murar och portar. Numera används benämningen även för etniskt och socialt segregerade stadsdelar.”

I varenda svensk kommun finns det nästan alltid en stadsdel som är mer (oftast mycket) invandrartät än de andra stadsdelarna. Exempel; Rosengård-Malmö, Angered-Göteborg, Rinkeby-Stockholm eller varför inte hela Södertälje typ?

Att sätta invandrare i ett bostadsområde där de får bo precis som i ett ”getto” är ju lika bakåtsträvande för deras likväl samhällets utveckling och deras förutsättningar att integreras i det svenska samhället (vi tar ju inte dom för att vi vill integrera dom i samhället?) minskar.

Detta måste ju vara bland det dummaste man kan göra? I och med att de bor med enbart invandrare så behöver de inte alls använda det svenska språket mycket.
Varför ska vi lära dom svenska i skolan när de nästan ändå aldrig får använda den? Man vet ju själv hur kul det är att lära sig något nytt men aldrig få använda det.
Precis, det blir tråkigt!

Skolorna i de områdena har oftast väldigt få svenska elever, vilket leder till att de enbart umgås med invandrare.
Om de inte umgås med svenskar utan bara med andra invandrare, då får de aldrig användning av svenska språket eftersom de knappt får användning av det eftersom de inte umgås med svenskar på fritiden och barnen på skolan sällan är svenskar.
I skolan lär de sig svenska för de måste, är de med kompisar och pratar gör de det för att de vill.

Och om man gör något för att man vill och inte blir tvingad, då lär man sig bättre och man tycker det är roligare.

Problemet är sällan att de inte vill umgås med svenskar eller att de inte vill lära sig det svenska språket. Oftast är det precis det dem vill! De vill lära sig svenska, de vill lära sig våra traditioner, de vill bli behandlad som en svensk och skaffa ett jobb, precis som en vanlig ”svensson”.

Tänk själv när du är ny i ett land och semestrar, väldigt många vill lära sig av landets kultur och finner det intressant. Då är ni ändå bara på besök, hade du själv bott i landet hade du förmodligen haft ännu större intresse för att lära dig och förstå landets traditioner.

Och bara för de har annan hudfärg eller kommer från annat land är dom inte andra varelser, de är människor precis som vi.

Istället slutar det ofta med att det är de som blir kriminella och hamnar i fel gäng! Och det är INTE deras fel, utan vår regerings fel.

Regeringen säger att de vill integrera dem i samhället? My ass! 

Varför sätter de då ut dem i dessa invandrartäta små getton?

Det bästa för att integrera dem i samhället vore ju att bosätta invandrarna på ställen där det bor mycket svenskar och inte mycket invandrare och låta dem gå på skolor där inte 90% är invandrare.

Då får de lära sig om traditioner, de kommer att lära sig det svenska språket betydligt snabbare. Då kommer även de svenska kompisarna att hjälpa till när de kommunicerar, då de flesta människor hjälper dem att säga saker rätt. De flesta människor älskar att hjälpa till om det är bra på det området den andra har bristande kunskaper i, och en svensk är väldigt sällan sämre än en invandrare på svenska.

Som det ser ut nu så tycker jag att vi gör de flesta invandrare en björntjänst genom att ta in de i Sverige utan att ta hand om dem.
Att företag ofta väljer svenskar före invandrare och låter högutbildade invandrare gå på bidrag gör inte saken bättre för nån.
Det kostar staten massor med pengar och den utbildade människan som besitter kunskap och förmodligen brinner för vad den kan, får använda sin kunskap. Hur jävla bright är det?
Och som mina underbara lärare i nationalekonomi hade sagt, det är inte samhällsekonomiskt sett effektivt!
Och det är det fanimej inte heller.

Jag är för invandring då vi integrerar dom i vårat samhälle, behandlar dom som ”svenskar”, samt lär dem de "svenska" traditionerna och språket (känns som att de/det är på väg att dö ut) , samt gör oss av med alla ”ghetton”.


Dagens Låt: Stephen Lynch - Superhero
Spotify: Klicka Här
// Siilverstar



Kommentarer
Postat av: Simon

Jag förstår din ståndpunkt. Men jag tror inte svenska traditioner kommer dö ut pga invandringen.

Jag vet att många muslimer firar julafton osv och ifall inte vissa inte vill det. who cares, vi och andra svenskar kan fortsätta fira det :P.



Däremot håller jag med dig om att Sverige är dåliga på att integrera personer in i Sverige. Jag minns min systers X (som har ett utländskt namn) fick bara lägenheter i Brandkärr fast han i flera år sökte kring city. Det tog han flera år för han att få en lägenhet centralt, hans utländksa namn gjorde det svårt för honom att hitta en lägenhet utanför brandkärr. Hans vänner med svenskt namn hade det lättare. Det är sjukt. Så ska det inte behöva vara.



"Och bara för de har annan hudfärg eller kommer från annat land är dom inte andra varelser, de är människor precis som vi. Istället slutar det ofta med att det är de som blir kriminella och hamnar i fel gäng!"

Fortfarande utför 84 % av alla brott av svenskar och typ 99 % av alla invandrare begår aldrig något brott. Så att kriminella invandrare är ett ENORMT problem är bara skrämsel propaganda från Sverigedemokraterna :P



Däremot håller jag med dig om att det tex. är ett slöseri på kunskap att låta utländska läkare vara arbetslösa när det finns läkarbrist i Sverige.



Som vanligt blir det väldigt långt när jag svarar Typ lika långt som ditt inlägg. Fast skitsamma :)

2011-05-02 @ 10:35:29
URL: http://strandhus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0